30/11/09

IF29SS

Hi ha moltes tendències noves que venen dels Estats Units que m’atrauen.
Per una banda la creixent moguda del Single Speed. Els fans d’aquesta manera d’anar en bici diuen que és el més autèntic. Un retorn a la essència, als orígens, a la simplicitat i inclús diuen que es va més ràpid que amb les tradicionals 9x3. No només ho diuen sinó que ho demostren guanyant curses a corredors que van amb bicis amb marxes.
Per altra tenim les Mountain Bikes de 29 pulsades o 29” o Twentyniners i Niners, són la revolució més recent. Els defensors d’aquesta tecnologia en canten les excel·lències; la roda gran fa que la bici tingui més tracció, superi millor els obstacles i que aguanti millor la inèrcia. Molts usuaris expliquen sorpresos que baixen millor amb bicis rígides de 29” que amb les antigues dobles de 26”. Alguna cosa hi ha de veritat en tot això quan algunes de les grans marques hi han apostat decididament. Gary Fisher (pioner del Mountain Bike) ha deixat de fer bicis de 26”. Niner Bikes és una marca molt potent especialitzada en 29ners. Tots dos diuen que d’aquí a 5 anys hauran desaparegut les BTT de 26”. La tercera moguda que m’apassiona i que no para de créixer són les bicis fetes a mà per constructors que fan les bici a mida, principalment en acer i titani. Són les Custom Bikes. La llista de romàntics empresaris que construeixen preciositats úniques creix d’any en any i es reuneixen anualment a la NAHBS (North American Handmade Bycicle Show). N’hi ha que van contribuir a la invenció del Mountain Bike, com l’Steve Potts o a la aparició de les rodes de 29” en les bicis de muntanya com Willits. Pereira, Vanilla, SyCip, Independent Fabrication, Igleheart, Soulcraft, El Camino Fab, Ahrens, Vicious, són alguns dels meus preferits.
Tenia unes ganes tremendes d’apropar-me a aquests tres móns i aquí està el resultat!!!

La meva nova adquisició! És un xassis Independent Fabrication per roda de 29" que vaig aconseguir a Boulder que he muntat Single Speed. Quan la tingui llesta per dodar ja us explicaré com funciona.Detall de la chapa frontal

Detall de la calca de la mítica corona IF.

Ja que anava a la essència, l'he muntat amb forquilla rígida.

7 comentaris:

  1. Maca maca!!! S'haura de testar en nocturnitat aquest dijous.... M'agrada la forquilla... Ja m explicaras!!
    Ara a gaudirla!!

    ResponElimina
  2. ei, t'has deixat el "factor Titani" i seria perfecte....

    ResponElimina
  3. o sigui, algo aixi:
    http://www.moots.com/?#/product/bicycles/29er_mtb/mooto-x_slider/
    seguirem estalviant...
    pero molt guapa la IF!!!es una e les marques q mes m'agraden, tenen unes de Titani molt fines ta,be...
    ara haurem de organitzar un event SS amb disfraços i tatoos..

    ResponElimina
  4. Maaaaaarc, mariconsete!! Mola la pàgina Competitive Cyclist i mola la caricatura de la moda dels FrameBuilders al video "Moving to Portland"!! Jejeje, que cabronassos
    Niñooooooo, he començat amb la d'acer per no ferir sensibilitats. Ja molaria ja que la propera fos una Steve Potts o una Willits. Aquests dos mites només toquen US Titanium.

    ResponElimina
  5. deixeu-vos de tantes polles... que si titani, 29, acer... a pedalar mes collons!!! pero amb aquest fred jo mho mirare desde casa!!!!

    ResponElimina
  6. Juanito, felicitats.Està molt guapa.Només li falta una cosa per ser perfecte...QUE SIGUI UNA MOOTS!!!

    Això si, abans de tot TIRA JA LA P...MSC!!!

    ResponElimina