19/4/11

I MARXA ARUEDA-COL DE BANYULS

Diumenge passat varem tenir l'honor de matinar per ser a la sortida de la primera edició d'aquesta Marxa cicloturista que organitzen els bons amics d'arueda. Diverses coses la feien atractiva, l'amable kilometratge, 110 km, la respectuosa hora d'inici, les 10h, i sobretot la zona a transcòrrer, l'alt Empordà, l'Albera... Un cop a linia de sortida encara hi havia més sorpreses agradables per que es tractava d'una marxa familiar per la dimensió continguda dels inscrits, uns 200 i pel format, ja que es tractava d'una randoneur a l'estil francès, amb un cotxe obrint via, carreteres mooolt poc transitades i amb un tram cronometat, concentrant la vessant competitiva als 2 últims kilòmetres del Col de Banyuls.
El recorregut no va decèbre, de Roses a Vilajuiga, peu de port de l'ascensió a Sant Pere de Rodes, on es va declarar la guerra i el pilot es va desfer, descens cap a Port de la Selvs per carretera trencada amb vistes al Mar. Connexió deliciosa cap a Llançà en companyia de Jorge Martínez, que va ser la parella fins al final. De Llançà cap a Colera, Port Bou, Banyuls, tota l'estona amb el Mar a la dreta i sortejant 3 portets, molt curts, però portets. El vent començava a aixecar-se. A Banyuls la gran sorpresa!!Carretereta trencada, inhospita, deserta cap aun barranc interior i als 3o 4 quilòmetres, manta de cronometratge, noia amb parasol i inici de la festa, de cop i volta, asfalt nou, carretera igualment estreta i gairebé 2 kilòmetres del 15 al 20 % de pendent. Col de Banyuls! El descens, preciós, de paissatges verges i inhaudits, però plé de ressalts que l'endureixen força. Tornem a creuar la frontera i entrem a l'Empordà passant per Sant Climent Seseves, Espolla, Garriguella i tornem a enfilar la llarga recta, aquest cop amb vent de cara, de Vilajuïga, Pau i Palau Savardera, fins a Roses. A l'arribada ens espera la ja clàssica butifarra. Una volta molt rodona que repetirem aviat.

Descens amb Sant Pere de Rodes al fons
Mar, mar i pujada!
Cap cotxe. Només ens acompanya el mar.
Venim d'aquell portet que es veu a l'altra banda de la badia
Inici del Col de Banyuls
Fotos de l'incombustible amic David Ponti

4 comentaris:

  1. ei Joan una correcció de l'itinerari: el descens del Coll de Banyuls va directe a Espolla (passant pels massos de Pils, Corbera i Girarols), després Rabós, Delfià, Garriguella... no vam passar per Sant Climent que queda en una altra direcció (Figueres), content d'haver-te vist ! salutacions
    DPR

    ResponElimina
  2. Anava a dir el mateix, Sant Climent queda a la dreta d'Espolla, la resta totalment d'acord ;)

    ResponElimina
  3. Realment el recorregut va ser molt ben trobat i la companyia immillorable.
    No coneixia el Coll de Banyuls, però ara el recordaré bé.
    L'any que ve hi torno.
    Espero veure't a la sortida.
    Salut

    ResponElimina