1/3/11

IDITAROD TRAIL INVITATIONAL


Jo pensava que la Iditarod era una cursa de trineus tirats per gossos, però uns veterans d'aquesta cursa, entre ells Joe May, guanyador als anys 80 organitzan de de fa uns anys la Iditarod Trail Invitational, un homenatge a aquesta mítica via que al 1.925 van utilitzar un grup de mushers per portar un serum contra la diftèria des d'Anchorage a Nome salvant aixì gran part de la població. http://www.alaskaultrasport.com/

La ITI és una cursa oberta a corredors, esquiadors i ciclistes amb dues distàncies, 350 i 1.100 milles limitada a 50 participants en total, on per fer les 1.100 milles cal haver acabat el recorregut"curt" en anys precedents. Entre els aventurers n'hi han 5 bikers que intentaran arribar fins a Nome i 31 que faran les 350 milles que separen Anchorage de McGrath. En aquesta categoria trobem al català Àlex Simón, guia polar amb més de 25 anys d'experiència en travesses polars i escalada a l'Antàrtica. http://www.alexpolarguide.com/

Com veieu, les bicis porten unes rodes espectaculars per anar per neu i van molt carregades ja que encara que les inscripcions no són barates, els corredors han de ser autosuficients i només reben avituallament i aixopluc en algún dels punts de control.
Sembla molt bucòlic, però el desgast físic i psíquic és enorme, per no parlar dels perills als que s'enfronten els corredors. Tots signen un document que exculpa a l'organització de responsabilitat enfront trobades amb alcis, búfals, llops, allaus, deshidratació, hipotermia, congelació... una llista inacabable; i si vols abandonar ho has de fer pel teu compte.

Sembla més una moto que una bici


Hi ha participants que decideixen fer el recorregut en grup



Kathi Hirzinger-Merchant, guanyadora de la categoria de dones 350 milles els any 2005 i 2006 i primera dona a arribar a Nome per completar les 1100 milles l'any 2008.
La ITI és una aventura, la recompensa per acabar és una samarreta i els primers classificats reben com a premi una inscripció gratuïta per l'any següent.

Per cert, la cursa va començar el propassat diumenge 27 de febrer i podeu seguir els passos dels corredors pels check points a través de la web.


El vídeo podria estar més resumit i el participant menys filosòfic, però és el que té estar-se tants díes rodant per Alaska en condicions extremes i paisatges tan magnétics.

1 comentari:

  1. Brutal, però too much! Sol per aquelles planuries totes blanques, cagat per que no et vingui la manada de llops i se't fotin totes les barretes, encara que ho facin després de cruspirse't a tu... Eh, això si que és una aventura i la resta són collonades!

    ResponElimina