7/10/11

L'EROICA 2011

Diumenge passat 4 Hunchbacks varem ser a L'Eroica. La localització ja val la pena. El Chianti en plena toscana. A 25 kilòmetres de Siena i a 75 de Florència (aprox.) Terreny ondulat amb moltes vinyes, a primera vista podria recordar al Penedès o a l'Empordà, però els poblets i els masos estan molt més ben conservats i cuidats allà. Què estrany, eh?
Dissabte al matí varem anar a Gaiole in Chianti, el centre neuràlgic, on entreguen dorsals, hi ha una fira de material i es dona la sortida i l'arribada a les diferents rutes.
Taules amb piles de material clàssic.
De totes les èpoques.
I bicicletes senceres, i quadros, i maillots de llana...

Durant el dinar del dissabte, uns iaietes de la taula del darrera ja ens van dir que si preteniem fer la de 205 km haviem de sortir a les 5.30h com a molt tard i dur llums... Com que no duiem llum i no voliem matinar tant, preteniem sortir cap a les 7 o 8. Ens van tractar de bojos. Arribareu a les 10 de la niiit... I quin desarrollo porteu? 42x21??? No ho fareu! Caminareu molt... Per la tarda varem sortir per les carreteretes del voltant dels nostres apartaments i enseguida varem veure que els iaietes tenien raó. En el primer moment en que va començar a pujar un pèl, ja ho duiem tot posat i tots drets i patint per pujar. Mal de peus de les sabates i els calapeus... El Lluis volia fer la de 205 si o si, però els altres 3 ens era igual fer la de 135 o la de 80. El cas era viure l'ambient i no patir en excès.
Varem sortir a les 6 del matí, negra nit i molt de fred. El primer contacte amb la Strada Biancha en baixada va ser dur. Allò costava de mantenir-ho dintre de la pista en les corves.

Sortia el sol.
La temperatura anava pujant.
La cinta dxe manillar és molt xula, però em va destrossar les mans.
Més Carles vestit de Rabasa. Al primer control-avituallament.
Gran ambient entre els ciclistes. Ens varem fer amics d'aquest belga que anava amb tandem amb una japoneseta de 1.50 de paquet.
Aquest Maillot Olmo em va agradar. Pare i fill de Peugeot.
A punt d'arribar al segón i últim avituallament.
Estilàs!
Els avituallaments eren una festa. Tothom aprofitava per parar una bona estona. Nosaltres no paràvem de passejar i flipar amb les pintes i les bicis. El tiberi en si també era molt catxondo. Tot era antic, hi havia pa amb vi i sucre, raïm, pa amb formatge i oli, una mena de potage, per veure, aigua i vi. Divertidíssim. Costava molt posar-se en marxa una altra vegada.
Un parell de ciclistes a l'atzar.
Segellant al control de pas
Taula parada amb de tot!
Mireu les garrafes. Marcel i Carles a primera fila
Varem patir una mica per arribar. Molt mal de cames uns, molt mal de peus l'altre, mal de mans tots... El que està clar és que no veniem preparats. Ara que sabem el pa que s'hi dona, tornarem a fer la de 205, amb més desarrollo, havent circulat amb les bicis, bones sabates, bons frens..., però tot i no haver fet la llarga, ha valgut moolt la pena. La quilometrada és el de menys. Disfrutar de l'ambient ciclista, flipar amb els cotxes antics d'assistència, amb les pistes, paissatge... i els grans tiberis durant tot el cap de setmana, us podem assegurar que ha valgut molt la pena.
Hi ha molts personatges de foto. Aquest japo amb la Bates...
Gran maillot Opel.
Aquest home és mític. Apareix sempre a tots els reportatges fotogràfics. Era simpàtic.

7 comentaris:

  1. Bon reportatge Joan, fan ganes de tornar!
    Marcel Cipollini Batlle

    ResponElimina
  2. Genial post!
    Quin ambient ciclista mes mític deguéreu viuere.

    ResponElimina
  3. Bonissim!! Bonissim!!! Jo estic restaurant una classica dels 80 una Razesa, potser l'any que ve...

    ResponElimina
  4. Gran report,nois,Felicictats.
    Volem més fotos!!!

    ResponElimina
  5. Quina enveja! Aixó si que es anar amb bici i passar-ho be! Te pinta de ser una festa!

    ResponElimina
  6. Mooooolt mític.
    M´ho estic repensant això de l'Eroica. Avui començo a buscar bici.
    rovirs

    ResponElimina
  7. Tenim el Penedès a punt i la Pedals de Clip també, allà, cap el mes de maig LA PEDALS DE CLIP amb bicicletes clàssiques. Tota la informació l'anireu trobant a :
    http://pedalsdeclip.blogspot.com/

    ResponElimina