29/1/12

BICIS I OFICIS

Podia haver començat aquest post amb la típica foto del ciclista, normalment asiàtic, carregat amb 50 fardells que facin que tant la bici com el ciclista desapareixin, però la idea d'aquest post és presentar els oficis que utilitzin la bicicleta com a eina de treball a casa nostra.

A Pachamama es defineixen com entitat facilitadora del contacte entre els consumidors de la ciutat i els productors locals i ecològics que promou un altre tipus de consum, responsable i critic. Ofereixen cistelles ecològiques, organitzan visites al camp, xerrades a escoles i envien informació sobre els productes.
Per fer el repartiment de les cistelles dins la ciutat de Barcelona utilitzen aquesta cargo bike

Una altra empresa que et porta el menjar dins l'àrea de la ciutat de Barcelona és "Vegetales a Pedales", una iniciativa que ens porta a casa en bici cuinats preparats artesanals sense ingredients d'orígen animal.
Una single speed per transportar el menjar, deu estar fort! sort que porta freno

Els trixis son unes bicis per transportar turistes que volen veure la ciutat de manera tranquila. Ja fa 10 anys que es deixen veure per Barcelona entre els mesos de Març i Novembre, sobre tot pel Casc Antic, la platja, el Born...
Els trixistes us poden ensenyar la ciutat d'una altra manera

Uns altres habituals dels carrers de la ciutat són els missatgers. A l'àrea metropolitana n'hi han vàries empreses de missatgeria, des d'aquí volem recordar-nos de Trèvol Missatgers , una cooperativa amb més de 25 anys d'història
Missatger full equipped, pot ser li falta un tatoo...

Uns altres que utilitzen la bici com a eina de treball son els "pros", a Catalunya tenim campions com el Purito Rodríguez , el José A. Hermida ó el nostre amic Marcel Zamora.

El Marcel en ple esforç a l'Ironman de Niça

Un altre colectiu que en els últims anys ha adoptat la bicicleta com a mitjà de transport és el de la polícia local . Ja ens convé que la mateixa policia coneixi de primera ma quins són els problemes que ens trobem els ciclistes.
Membres de la policia local de Cardedeu

N'hi han oficis que han desaparegut com el d'afilador (queda algún en bicicleta?) però ultimament les bicicletes estan tornant a ser eines de feina quotidianes, ara són les ciutats i els pobles els que han d'adaptar-se als nous temps.

2 comentaris:

  1. Gran article!I quin pepino porta el pro de la foto! Quina marca és?

    ResponElimina
  2. Policies en bicicleta!!.....nooooooo, quina barreja tant agredolça. (R.)

    ResponElimina