31/3/10

KOPPENBERG

Juntament amb Kapelmuur és el tram de llambordes més mític del Tour de Flandes, segurament per la seva duresa.
Koppenberg és un tram de 600 metres de llambordes de 11,6 % de pendent mitjà però presenta un punt fatídic amb pendent màxim del 22%.
Situat al kilòmetre 188 del recorregut, és el 6è mur que s’ataca, des 15 que s’acaben fent, per això mai ha estat un mur decisiu de cara a la classificació final.
Es va escalar per primer cop a l’any 1975 i ha format part de De Ronde fins a la edició del 1987.
En aquella edició el Jesper Skibby, que protagonitzava una escapada en solitari des de molt d’hora, es va presentar a Koppenberg amb 2 minuts de avantatge sobre el pilot. En el punt de més pendent es va quedar tant clavat que va perdre l’equilibri i va caure. El punt tràgic de la situació va ser que el cotxe del comissari de cursa que anava darrera d’ell es va veure obligat a continuar per no fer tap als ciclistes que venien per darrera i va acabar trepitjant les rodes de la bicicleta del danès, amb ell encara amb els peus a les cales. No al dir que Jesper Skibby va tardar tant en poder continuar que el va avençar tot el pilot i va perdre tota oportunitat de lluitar per la classificació final. Aquest incident va fer que Koppenberg fos eliminat del recorregut fins al 2002, any en que el tram va ser eixamplat i les llambordes substituïdes per fer-lo més segur. Des d’aleshores ha estat sempre present en el cursa flamenca tret de la edició 2007 en que no s’hi va poder passar per que l’estaven pavimentant de nou.


3 comentaris:

  1. Que cabró Joan!!! Cada cop m'ho pintes pitjor!!!!

    Desgraciat! no m'haviu dit res avants.....Un 22% i pavé? Es de locos!!! Pillaré el tronxa per si de cas...

    ResponElimina
  2. Jajaja, I mulladet ja no et dic res. No sé ni si la podrem pujar a peu!

    ResponElimina
  3. Diria k Cancellara va petar la cadena en aquest mur durant l edicio d l'any passat!

    ResponElimina