9/5/11

MONT VENTOUX, DETALLS PRÀCTICS

Per iniciativa de Pavé, diumenge passat, uns quants ciclistes apasionats varem fer una expedició llampec per pujar el Mont Ventoux. S'ha escrit molt d'aquesta ascensió que ha esdevingut mítica. També us serà fàcil trobar altimetries des de la vessant de Bedoin, la que varem fer, i de ben segur que hi haurà cròniques de la pujada d'aquest diumenge.
Per tot això serem molt breus però hi ha algunes infos pràctiques que val la pena conèixer.
És una escapada que val molt la pena. Carpentras, el poble des d'on varem començar, està a 4 hores de Barcelona, per autopistes i sempre molt ben indicat.
A Carpentras ens varem allotjar a l'Hotel Safari i és al lloc on heu d'anar. Varem arribar de matinada i ens varemn atendre molt amablement, cosa estranya a França. Ens veren oferir garatge per les bicis, sense ni demanar-ho, a l'endemà esmorzar espectacular, iogurts, cereals, fruita fresca, suc de taronja natural, pastisseria, pa acabat de fer, ous...al fer el check out ens varen dir que ens deixaven 2 habitacions per guardar les bosses i dutxar-nos al tornar del Ventoux. A l'arribar del Ventoux eren les 13.30h i havien tancat la cuina però es van posar a trucar a restaurants fins que van aconseguir reservar taula per once en un Italià, el Chez Vito. També simpatiquíssims i no és La Voglia de Niça, però deu n'hi do. Ningú va aconseguir acabar-se el menjar.
Pel que fa a la jornada ciclista, espectacular aproximació per carreteretes petites i poc transitades, entre vinyes cuidades i creuent pobles d'aquarel·la. Sempre amb el Mont Ventoux de telò de fons, que sembla més baixet que el Montseny. El port es fa llarg i dur, amb dues parts molt diferenciades, primera part per dintre d'uns boscos frondosos, 9 km entre el 9 i el 10 % sense cap descans. Es fa dur. De cop i volta desaparaix completament la vegetació. Es molt estrany i es nota l'exposició al vent, tot i que varem ensopegar un dia gens ventós. 6 km entre el 6 i el 8 % i 2 km finals més durets. Descens espectacular i llarguíssim fins a Malaucène i tornada un altre cop per carreteretes d'ensomni.
Estem planejant un cap de setmana francès al juny, amb un dia a Mont Aigoual (El Ciclista de Tim Krabé) un dia a Mont Ventoux. HI haurà més novetats.
2CV mític i ben restaurat aparcat al bosc.

De cop i volta desaparaix tot rastre de vegetació. Maillots al vent!

Monument d'homenatge a Tom Simpson. Va morir aquí en una etapa del Tour del 67.

La mítica antena es va apropant.

Paissatge lunar,  des del cim.

4 comentaris:

  1. Quina enveja!!! Un dels meus favorits. Tornarem...
    (( i queda pendent el Mont Aigoual ;-) ))

    ResponElimina
  2. Hola nois sóc seguidor del vostre blog i visc a la Provença, justament a Aix en Provence. La pròxima vegada aviseu!

    Bé, jo l'únic que puc dir del Ventoux és que és força aconsellable dur roba d'abric ben guardada al maillot, la climatologia pot cambiar força ràpid i si es posa a ploure, cosa fàcil a la primavera, pots tenir un descens horrible... a 4 graus.

    ResponElimina
  3. si si tornarem !!!! el Tour de Mont Aigoual ens espera !!!!

    ResponElimina
  4. Grans!!!
    Espero estar per Barcelona llest pel tour de Mont Aigoual!!
    Ganes de Mount Aigoual i de Ventoux!!

    ResponElimina