27/7/11

ESCAPADA A L'ARIÈGE

La setmana passada se'm va obrir el cel i vaig decidir fer una escapada de 3 dies al Pirineu afer ports mítics del Tour inèdits per mi. Tenia al cap Hautacam, Luz Ardiden... noms mítics. Vaig tenir la lucidesa de demanar concell al gran amic, millor ciclista i encara millor coneixedor de territoris ciclistes, el gran Jordi Laparra i em va dir, textualment. "No siguis ruc, quedat més a prop. Una zona impressionant per fer ports és L'Ariège, al sobre de la Cerdanya. Els que van fer al Tour ahir són xulíssims, Col de la Core, Col de Marmara, Col d'Agnes, Port de Lers.....i s'hi poden afegir Col de Port i un portet espectacular, Col de la Seraillé entre Masat i Oust..... Un bon camp base per si vols fer bucles es Aulus les Bains (hi ha una Gîte molt xula)..."
Quina raó tenia!
Zona 100% recomanable per anar a fer portets, que van dels 1000 als 1900 i escaix metres d'alçada i ascensions de 5 a 15 kilòmetres. No són ports Hors Categorie, però la tranquilitat i la exhuberància de la vegetació, no tenen nom. L'aigua brolla per tot arreu. El fet de que plogui quasi cada tarda i molts matins, deu tenir alguna cosa a veure, es clar. Parlava de tranquilitat? Hem dec haver creuat amb uns 5 cotxes de mitjana en cada ascensió. En el port de Saraillé amb 1 cotxe només. Tots els ports ben senyalitzats per als ciclistes. Igual que a casa nostra.
I a Aulus-les-Bains, poble tranquilet des d'on es poden anar fent bucles i enllaçant ports, hi ha un Gîte d'étape cuidadíssim, maco, còmode i barat. Gîte d'étape La Goulue. Tot això està a 3 o 4 hores de Barcelona, al nord d'andorra però s'accedeix des de Piugcerdà, prop d'Aix les Termes, Tarascon... Des d'Aulus-les-Bains es pot creuar fins a la regió veïna de l'Haute Garonne, trevessant Col de la Core, Col de Portet d'Aspet i Col de Menté. Maquíssims i que queden pendents.
Col de Saraillé. Un conte de fades. Em vaig creuar amb 1 cotxe i creia que ens tocariem.
Aigua per parar un tren. Creues tants salts i rierols que deixen de cridar l'atenció.
Doncs deu ser veritat que el Tour acabava de passar per aquí.
Sorties dels núvols d'una vall i de sobte s'obria el cel.
Col de Lers. Preciós. Solitari.
Col d'Agnes. Veí de Lers. Un lloc preciós.
Cada quilòmetre de tots aquests colls tenen un cartell així.
Per que es vegi que ho vaig fer pedalant.

1 comentari:

  1. Preciosa ruta i paisatges!! Enhorabona i gracies per compartir-ho!!

    ResponElimina