29/3/10

DE RONDE VAN VLAANDEREN

El dissabte vinent uns quants membres de la Hunchback Society prendrem la sortida de la mítica Ronde van Vlaanderen, en flamenc, més coneguda per Tour de Flandes, en la seva versió cicloturista.
És per això que comencem una sèrie de posts dedicats a aprofundir en aquesta emblemàtica proba que cada primavera te lloc a Bélgica, la setmana anterior a la parís-Roubaix, i que juntament amb aquesta, són les curses d'un dia més importants del calendari ciclistic mundial.
Per anar obrint boca, pareu atenció al que han dit d’aquesta cursa alguns grans mites del ciclisme:

Vaig dir als organitzadors que més que una cursa era un joc de guerra. És difícil d’explicar amb paraules el que significa Koppenberg per a un ciclista professional. És més una loteria que una cursa. Només els primers cinc o sis corredors en entrar-hi tenen alguna oportunitat, la resta quedaran despenjats i l’hauran trepar barallant-se amb les llambordes com puguin. Que haurem fet a la terra per que ja ens enviïn a l’infern?" Bernard Hinault (no la va guanyar mai)

Com a Belga, guanyar per primer cop a Flandes és més important que portar el Maillot Groc al TourJohan Mussew (guanyador els anys 1993, 1995 i 1998)

Mirant cap enrere sento una mica de nostàlgia, però des d’un punt de vista competitiu, Flandes és una de les curses més horribles de córrer però una de les més grans i importants de guanyarSean Kelly (no la va guanyar mai)

Només aquells que estan en el top de la seva forma poden dir que Flandes no és dura. Per la resta del pilot és un Via CrucisAndrea Tafi (guanyador l’any 2002)

5 comentaris:

  1. que portareu les burres de CX... els "paves" son terrorifics per les llantes!!!!

    ResponElimina
  2. collons Joan!!!

    Quins anims, no???

    A veure a quin km palmem....

    ResponElimina
  3. LLegint la cita d'Andrea Tafi em quedo més tranquil...
    (espero que la foto sigui d'una Paris-Roubaix...)

    ResponElimina
  4. Pau...ens podem repartir les teves pertinences no?? hi ha llista?
    qué grandes!!

    ResponElimina