18/9/12

EUROBIKE 4/4: HIGH QUALITY CRAFTERS AMB NOMS I COGNOM

Darrera entrega de la sèrie Eurobike 2012. Ha estat un resumet ja que com us podeu imaginar, hi ha moooolta més teca a Eurobike. Deixo pel final el més especial, dedcat a 4 bicis úniques que tenien exposades al corner Rapha. Són bicis de riders de les Continental Series que eren a l'Eurobike i que participàven a les sortides que Rapha organitzava cada tarda i a on tothom s'hi podia apuntar. Feia molta enveja veure com a les 18.30h apareixia gent vestida de bici de tots els racons i es concentraven a la camioneta Rapha i sortien xino-xano després d'un dia de reunions i visites de stands.
Tornant a les bicis, totes d'acer, a més a més de la Pereira que hem vist tant a les pelis Continental dels EUA, hi havia una joia absolutament única, la Cielo que el mateix Chris King va soldar i colorejar amb la seva torxa per fer reneixer la marca que ell va parir a finals dels 70. El senyo King només va fer aquesta que veieu a sota, la resta de les bicis les fa en Jay SyCip, un altre mític framebuilder de California.
I molt contents de descobrir dues marques noves que respiren aquesta filosofia handmade que tant ens agrada. Parlo d'Explorateur i de Crema Cycles.
Explorateur, bicis a mida a UK, incorporant com a tret més distintiu, el sistema Break-Away que permet desmuntar el quadro en 2 per viatjar fàcilment. A part del Brak-Away sorprenen per la exquisidesa estètica i pel muntatge refinat; tija i potència pintades com el quadro, aposten clarament pels discs en carretera i criden l'atenció les llantes de carbono BrobyCarbon. Precioses! Encara no tenen web funcionant, però els seguirem la pista d'aprop.
Crema Cycles ha estat l'altra sorpresa. Ken Bloomer que ha corregut a molt alt nivell en ciclocross i BTT per equips de constructors indiscutibles com Independent o SyCyp, es va traslladar al sud d'alemanya on va fundar aquesta empresa. Bicis d'acer amb clar esperit esportiu que incorporen tecnologia moderna, BB30, direccions integrades... i que fabriquen a ma a Boston. També son punt de venda Firefly a Europa. El nom ve de la passió de Ken pel cafè. Tanta passió que no es va estar d'instal·lar la seva cafetera a l'stand i el millor, quan ell es cansava de fer cafès cridava al "mismisimo" Chis King. Ja puc dir que Chris King m'ha fet un cafè!
Mítica Cielo amb columbus XCr soldada pel mateix Chris King
Una Explorateur en directe, custom build in UK en el millor acer Reynolds amb el sistema Break Away de Tom Ritchey. Atenció als frens de disc.
La Pereira Rapha Continental en persona!
Preciós el headbadge de la pera.
Ho sento, tinc debilitat per l'obra del Toni Pereira
Crema Cycles, la més lleugera de les 4! Bicis amb clara vocació esportiva fabricades a mà a mida en acer a Boston.
Llantes, tija, potència i manillar Enve. Nova direcció inset de Chris King. 
Us agrada el cafè? Us n'heu pres mai un de fet pel Chris King?
Fer un cafè és tot un ritual per aquest home detallista i perfeccionista. Molre amb el gruix exacte, la càrrega perfecte, la pressió justa de la càrrega... tot un espectàcle

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada