10/12/09

4 DIES MEMORABLES

Aquest pont de quatre dies l'Arnau Rota m'ha adoptat a la seva autocaravana i jun tament amb la Mercè i el Ramon m'han portat a batejar-me al paradís espanyol del ciclocross. Havien planejat un cap de setmana intens amb 1 cursa cada dia, dissabte Copa d'Euskadi a Ermua, diumenge World Cup a Igorre, dilluns Copa d'Espanya a Ponte Viesgo (Cantabria) i dimarts Ciclocross Internacional d'Asteasu. Hauria de fer una crònica però la del Ramonet per als Ritmo Bisonte és inmillorable. Llegiu-la i veureu que allò d'allà dalt si que és ciclocross. Ara costarà anar a les curses de Copa Catalana. Quins circuitarros, quina organització i quina afició. Per cert, a tall d'anècdota i per que veieu com n'és de diferent la mentalitat dels d'allà dalt. Les inscripcions costen 0 €. Sí, sí, còrrer és gratis. Qui paguen són els espectadors!! Entrar al circuit per seguir les curses costa 5 € i estan a tope de gent, enfundats en impermeables i botes d'aigua i enlloc d'estar a caseta dinant s'estan allà a peu de cinta cridant i animant pel seu nom a tots els corredors. Si no es veu no es creu. Brutal!
Aprofito per ampliar el reportatge gràfic que fa el Ramon al seu post.
Vegeu la última volta de la prova de World Cup d'Igorre.

Atenció al palo del Zdenek Stybar que deixa clavats als mateixos Niels Albert i Sven Nijs. Fixeu-vos al minut 3:02 del vídeo el latigasso espectacular que li fot la roda del darrera de l'arrancada i com ni s'inmuta. Jo també vaig correr en aquest circuit. Quan vaig veure als bons passant volant pels lloc per on jo anava clavat o a punt de caure (o caient), no m'ho creia!
Ramonet a Ermua on va tenir una enganxada a la primera curva i va haver d'anar remontant tota la cursa.
Jo a Igorre, concentrat per aguantar-me a sobre de la bici.

Ramonet a Ponte Viesgo patint i remontant volta a volta.
Mercè a Asteasu, on va guanyar amb una cama. Otro chismito (=copa) pa la furgo i un altre ram de flors per animar el "salpicadero".
Ramonet a Asteasu on va sortir a tope pensant que l'Sven Nijs el doblaria al minut 40 i s'hauria de retirar però es va passar amb el gas i no només no el van doblar sinó que es va treure un carrerón de la màniga i va acabar fent 13è de la general just per darrera del mateix David Seco. Impressionant!!
De l'Arnau, l'anfitrió de la escapada, no vaig poder fer fotos per que corriem en la mateixa categoria. Surt per darrera en alguna animant-nos al Ramon i a mi.
És ciclocross i molts pensareu que és una frekada, però feu-me cas, és ciclisme en estat pur i qualsevol ciclista hauria d'anar-hi un cop a la vida. A còrrer o a veure-ho.

2 comentaris:

  1. brutal juanituuuu!!!!!!!!
    quina enveja!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Sí realment fa enveja, sobre tot l'ambientillo. Mola això del ciclo cross

    ResponElimina