19/2/11

NORTH AMERICAN HANDMADE BYCICLE SHOW

Com va comentar en Joan en un post anterior, el cap de setmana del 25 al 27 de Febrer tindrà lloc la setena edició de la fira americana de la bicicleta artesana a Austin, Texas, http://www.2011.handmadebicycleshow.com/. La fira, en aquestes 7 edicions ha augmentat de 27 expositors i 700 visitants als 165 expositors i més de 7.000 visitants actuals. Això ens dona una idea de cóm ha crescut el mercat de marques de bicis fetes a mà als Estats Units, el més important del món ara per ara.
La fira vol ser un punt de trobada entre artesans i ciclistes que busquen un producte fet a mida i personalitzat, un lloc per compartir idees i per promocionar una industria tan particular.
A Austin trobarem tot tipus d'apostes en materials: carbono, alumini, titani, acer, bambú; de dissenys: carretera, cruisers, city, 29ers, tàndems, rodes...; conferències: sobre nous materials, disseny, experiències pròpies. I al pàrking de Mellow Johnny's (la botiga de l'amic Armstrong) passen la peli de Rapha "Plus, D'Acciaio"

Al taller de Bronto mtb

Ademés, cada any a la fira s'entreguen diversos premis, aquí teniu alguns dels guanyadors de l'edició del 2.010:

Escollida com a millor bici del show, d'Ellis Cycles, feta per a un afortunat client de San Francisco


Millor quadre de pista, de Richard Sachs estil anys 70

YiPsan, Best City Bike.

Renold Yip és un enginyer que va emigar de Hong Kong a Fort Collins, Colorado, on ara regenta una botiga amb l'únic ajut de la seva dona. Moltes de les marques que s'han fet un nom també van començar així, amb un petit taller a la rerabotiga.

Best Off Road d'Engin Cycles

Dave Guldalian no només va dissenyar-li el quadre al client, també es va encarregar de la potència, la tija i la forquilla, tot el "traje" fet a mida Els detalls fan aquestes bicis especialsI qué em dieu de la precisió? En aquesta fixed no hi cap ni un paper de fumar entre la roda i el quadre!

Detall de la Rivercity de Naked Bycicles amb tuberia de carbono, pedals i punys de fusta i manillar i potencia integrats.
El que no es veu enlloc ho trobarem al món de la bici feta a mida, això només és una petita mostra, aquí us deixo l'enllaç amb el llistat de tots els expositors http://www.2011.handmadebicycleshow.com/exhibitors/exhibitor-list/ amb les seves adreces web, no us aborrireu.
Els Hunchbacks volem animar a totes les iniciatives d'artesans de la bicicleta a engegar nous projectes, el mercat europeu és molt gran i està molt poc desenvolupat en comparació amb el dels Estats Units. Per cert, la fira europea tindrà lloc del 20 al 22 de maig a Alemanya http://www.e-h-b-e.eu/ però encara no és comparable a l'americana

1 comentari:

  1. Buuuu, que gran!! Com m'agradaria poder anar-hi. Últimament estic ultraencigalat i m'encantaria encarregar un quadro d'acer de carretera a algun mític com Pereira, Strong, Lewelyn, IF, Sycip, Zonconatto... o a algun dels que s'acaba d'incorporar a aquesta moguda, Feather, Icarus, Hufnagel, Geekhouse, Argonaut, Signal... o de l'escola Californiana o de l'escola Portland o de l'escola Masachuussets... Quines meravelles!!
    I prenc nota de la Fira Europea de bicis fetes a mà. Començo a mirar vols!

    ResponElimina