23/12/09

TUBELESS+OULEGO



Com podeu suposar la tecnologia Tubeless encara no s’havia incorporat al mon de la bicicleta quan aquestes fotos van ser preses. Els Tubeless es van començar a aplicar al mountainbike al voltant de l'any 2004 i va aportar 2 grans avantatges respecte al tradicional sistema de càmera i coberta; permet rodar molt més desinflat guanyant, per tant en comoditat de marxa i tracció i incrementa molt la resistència a les punxades, eliminant per complert les punxades per pessigada i reduint molt les punxades per punció.
Aprofito aquest post per fer un homenatge, encetant així la categoria “Protagonistes” dedicada a personatges importants en el món de la bicicleta. Estic parlant del rider de les fotos, el que va per terra, que no és altre que el gran Ivan Oulego. Mític corredor que fa més de 15 anys que competeix en Copa del Món de Descens on es famós per el seu “Loco riding”. Més enllà de la faceta competitiva, éll és un autèntic apassionat de la bicicleta des de que era un nen i tot i haver pedalat per els llocs més mítics encara disfruta com un enano fent excursions per Collserola, rodant en bici de carretera pel Vallès, participant a pedalades i marxes cicloturistes, és igual, però sempre en bona companyia. I el que és millor, és un encant de persona i generós com pocs.
Les fotos són de la DH World Cup de Sierra Nevada del 1998, preses pel gran fotògraf Geoff Waugh.

4 comentaris:

  1. tubeless ¬¬.... despres de l'experiencia m'he decantat per l'old school amb cameres d'aire. Segurament haura millorat pero canviar de rodes es mes car xD!
    classic Oulego!

    ResponElimina
  2. Rafi, has probat mai de tornar a anar amb calapeus i forquilla rigida?

    ResponElimina
  3. No si el tubeless esta prou b! Pero despres de problemes amb les cobertes vaig desistir! Juas! Em quedo amb els automatics i les forquilles amb suspensio!
    Salut!

    ResponElimina