18/7/12

CULTURA-CICLISTA, PRIMERA EDITORIAL DEDICADA EXCLUSIVAMENT AL CICLISME.

18 mesos enrere, mentre en Bernat López, professor de comunicació de la Rovira i Virgili i apassionat del ciclisme, es prenia un any sabàtic a Australia on es preguntava què volia fer a la vida, entre moltes altres coses, va llegir en anglés Un diablo llamado dopaje, de Verner Møller. Li va semblar que aquest llibre que fa una crítica de l'antidopatge, era necessari que fos accessible en castellà, així que va contactar amb l'autor i li va dir que el traduiria i buscaria editorial a Espanya i així ho va fer, però no va trobar resposta en el mon editorial. Tornant d'una reunió amb l'autor a Dinamarca va comprar una revista a l'aeroport amb un reportatge dels 50 millors llibres de ciclisme en anglès. Com és que un país amb molta menys tradició i cultura ciclista que el nostre té més de 100 libres sobre ciclisme publicats? Tot això el va empenyer a fer la seva pròpia editorial.
Ell sol s'autoedita els llibres i surt al mercat amb quatre títols molt interessants.
Mañana salimos, de Jean Bobet. Bobet, primer ciclista en guanyar 3 Tours i conegut com el ciclista-intelectual per que tenia títol universitari, relata les grandeses del ciclisme dels anys 50, coneguda com l'edat d'or del ciclisme.
El chivo expiatorio, de Verner Moller. Analitza els antecedents i el context de l'expulsió de Rasmussenal Tour del 2007, que va coronar Contador com a campió.
Inventando el ciclismo, la primera París-Best-París, de Charles Terrot. Aquest llibre descobreix els fonaments d'aquest esport. Terrot va conmocionar al mon guanyant la primera París-Brest-París, atenció, a l'any 1891.
Un diablo llamado dopage, de Verner Moller. Suposa una nota discordant de la opinió unànime que lama contra la lacra del dopatge. Moller en lloc de combregar amb la opinió generalitzada que creu que tenim un problema amb el dopatge, discrepa i diu que tenim un problema amb l'antidopatge.
Jo crec que començaré amb el de Terrot i amb aquest últim de Moller

4 comentaris:

  1. Molt bona aquesta Joan!!!
    M'acabo de demanar el de Jean Bobet, Mañana salimos...

    ResponElimina
  2. Jo estic a punt de fer-ho! Però marxo dissabte i magradaria endur-me'ls!!

    ResponElimina
  3. Magnífica noticia! moltes gràcies Joan!

    ResponElimina