12/10/12

CENT COLS

No sé com, fa anys, vaig saber de l'existència del Club des Cent Cols, al que per pertanyer has d'acreditar que has fet com a mínim cent colls diferents en bicicleta. aleshores cada any es renova la llista de colls que cada soci du a les seves esquenes. El repte per aquests ciclistes és anar coleccionant colls inèdits per a ells i el club va ampliant la llista de colls possibles... es fa una trobada anual i s'edita una revista anual, han dissenyat travesses permanents per fer 100 colls d'una tacada... A mi, personalment, no m'interessa formar-ne part, però arrel de saber de la seva existència em va picar la curiositat per saber si jo hi podria entrar o no i vaig calcula els colls que he fet en tota la meva vida ciclista. No us pica també la curiositat? Oi que sembla que després de tants kilòmetres, sortides cada cap de setmana, infinitat de marxes cicloturistes i aluna travessa a l'estiu, en porteu moltíssims? Més de 100 segur, oi? N'esteu segurs? Conteu, conteu!
Han de ser colls que apareguin als mapes com a coll o que a la carretera hi hagi cartell que hi digui coll de... els cims, alts (Turò de l'home, per exemple)... no conten i cada coll conta una vegada, encara que l'hagueu pujat 50 vegades i encara que s'hagi fet per les dues vessants. Si en dueu més de 100 i voleu entrar al club des Cent Cols, sapigueu que al menys 5 dels 100 ha de superar els 2000 metres d'alçada.
Quan jo vaig fer la llista de colls no arribava als 100. Ara en porto uns 140.

3 comentaris:

  1. Jo creia que cent cols era el mínim necessari per a fer trinxat de cerdanya per a tres cents, junt amb un nombre similar de patates i pastanagues i un bon tall de cansalada, clar.

    ResponElimina
  2. Trinxat amb pastanaga? Primera notícia. Mmmm trinxt dels Germans Beltran de Prats i Sansó! Mmmm

    ResponElimina
  3. Right...no pastanaga.Errada greu a càrrec meu. :)

    ResponElimina